Yeni Dijital Dünya Zirvesi’nde konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin 2012 yılında bilgi teknolojilerine 33 milyar dolar harcadığını ifade etti.

Soylu, Yeni Dijital Dünya Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, yeni dünya düzeninde dijitalleşmeyle birçok insanın dünyanın öbür ucundaki gelişmeleri izleyebildiğini belirterek, atın ehlileştirilmesinden tekerliğin icadına kadar insanlık uygarlığının zihni mesaisinin bir tek şeyin peşinde koştuğunu, bunun da bilgi olduğunu kaydetti.

Uluslararası sistemin değiştiğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

“Dünyadaki ekonomik paradigma da değişmektedir. Günde 50 bin uçuş ile bir İstanbul nüfusu kadar insan havada yaşamaktadır. Bambaşka bir dünyada yaşamaktayız. Dünyada dijital teknolojilerin kısıtlı bir alanı yoktur. Dijital teknolojiler hayatımızın her noktasında etkilidir. 2020’de 50 milyar cihaz sadece bulut teknolojileriyle çalışacak. Eğitimden sağlığa, sermaye piyasalarına kadar dijital teknolojiler hayatımızın her noktasını yönlendirmektedir. Türkiye’de çok ciddi değişimler olmuştur. UYAP gibi bir sistemimiz var. Türkiye, insan hayatının her noktasına değen, o altyapıyı insanımızla buluşturan ve 21. Yüzyıl’ın bütün imkanlarından kendi insanını en yüksek standartta yararlandırmaya çalışan bir yaklaşımı ortaya koymaya çalışmıştır.”

Soylu, mobil rönesans çağından istifade edilmesi ve bütün dünya ile rekabet edebilir bir noktaya gelinmesi gerektiğini anlatarak, “Mobil teknolojinin trendlerinin görmemezlikten gelinmesi, sırt dönülmesi mümkün değildir” dedi.

Bazı marjinal gruplar ve kendi arasında iletişim kurmaya çalışanların dijital medya veya sosyal medya aracılığıyla çok rahat buluşabildiğini belirten Soylu, sosyal medya ve dijital teknolojinin açık ve hızlı bir şekilde insanları siyaset alanına kanalize ettiğini söyledi. Burada bir tehlike olduğunu aktaran Soylu, bazen düşüncelerin dijital teknoloji alanında kamplaştığını, bunun empati medeniyetini en çok etkileyecek ve tehdit edecek unsurlardan birisi haline geldiğini kaydetti.

Türkiye’nin 2012 yılında bilgi teknolojilerine 33 milyar dolar harcadığını dile getiren Soylu, Türkiye’nin sosyal medya kullanımında bir gezi olayları öncesi, bir de gezi olayları sonrası olduğunu dile getirdi.

Son yapılan Davos Zirvesi’nde dünyayı bekleyen 3 tehlikeden birisi olarak nitelendirilen “sosyal medyanın kişileri itibarsızlaştırılması” konusunda tedbir almanın, dünyanın bugün karşı karşıya kaldığı en temel sorunlardan birisi olduğunu vurgulayan Soylu, itibar suikastıyla karşı karşıya kalınmasında sosyal medyanın en önemli araç olarak kullanıldığını ifade etti.