AK Parti Manisa teşkilatının düzenlediği Siyaset Akademisi’ne katılan AK Parti Gelen Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Eskiden öküz buyunduruğunda radyo dinleyerek siyaset yapılırdı; şimdi ilmiyle, donanımıyla, sosyal medya anlayışıyla siyaset yapılıyor” dedi.
AK Parti Manisa Teşkilatının Manisa Saruhan Otel’de düzenlediği Siyaset Akademisi’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, İlçe Başkanı Berk Mersinli ve parti teşkilatı katıldı. Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyaset akademisi programları hakkında partililere bilgi vererek, “AK Parti’nin, kurulduğu günden bugüne büyük önem vererek siyaset ve bilgiyi siyasetle eğitimi ve aslında bilginin siyasetle bir olabilme halini, çok anlamlı ve siyasetimize örnek olabilecek bir şekilde ortaya koyduğu Siyaset Akademisi, başından itibaren ciddiyetle ve hem yakın siyasi tarihimizden aldığı destekle hem de gelecek siyasetine önemli şekilde örnek olabilecek bir anlamla devam etmektedir. Bu güne kadar yaklaşık 48 bin mezun veren Siyaset Akademisi Türkiye’nin bir çok vilayetinde ve ilçesinde ekonomi, uluslararası ilişkiler, demokrasinin gelişimi, hukuk anayasal değişimler ve konusuyla alakalı, kendine ait çok önemli gündemlerle birlikte kendi teşkilatına kendi teşkilatının dışında siyaset akademisiyle ilgilenen siyasetteki önemli bir program” dedi.
Soylu, şöyle konuştu: ”Manisa’da 13. dönemin 4. programı düzenleniyor. Hem Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan yardımcısı, hem de siyaset akademisinin bütün Türkiye’de yürütülmesinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak bu dönem Türkiye’de 23 ilde ve ardından 14 ve 15. dönemlerde de neredeyse 81 ilde gerçekleştirilecek siyaset akademisiyle bir taraftan yerel seçimlere hazırlığımızı, bir taraftan da siyaset merkezinin kurumsallaşması ve güçlenmesini tesis eden bir anlayışı getiriyoruz. Yani tam anlamıyla siyaset akademisinde hem kendi teşkilatımızın mensuplarına dünyada ve Türkiye’de neler oluyor, siyaset nasıl yapılmalı, dünyadaki ve ülkemizdeki değişmeler nasıldır, hem bunun akademik formasyonu, hem de siyaset yaparken insanlarla karşılaştığımızda nasıl bir dil kullanılması gerektiğini, hem de bugüne kadar siyaset yapan insanların deneyimlerini paylaştığımız, onların sahada karşı karşıya kaldığı kendi tecrübelerini canlı bir şekilde aktardıkları ders programını bu dönemde de sizlerle paylaşacağız.”
Eski dönem siyaset alışkanlığının günümüzde artık terk edilmeye başladığını ifade eden Soylu, ”Elbette siyasetin pratiğini donanmak isteyen herkese, bunu sunmak isteyen, sadece icraat ortaya koymayan, yaşamayan, aslında içinde bulunduğu bu süreci ruhuyla duygusuyla burada paylaşmak isteyen ve bundan sonra siyaseti, eskilerin deyimiyle ‘Eskiden öküz boyunduruğunda radyo dinleyerek siyaset yapılırdı.’ Şimdi siyaseti bir taraftan ilmiyle, donanımıyla, bir taraftan sosyal medya anlayışıyla, bir taraftan dünyadaki değişimlerle, bir taraftan da ülkemizin kendi içinde bulunduğu durumların tespiti ve bunlara ait çözümlerle ilgili siyaset anlayışının nasıl gerçekleşebileceğine yönelik değerlendirmeyi sunacağız” diye konuştu.
“BAMBAŞKA BİR DÜNYA”
Katıldığı Siyaset Akademisi programında dünyanın hızla değiştiğini vurgulayan Soylu, “Türkiye’de çok uzun zamandır tartışılan insansız hava uçakları var. Yani Adana’dan belli bir noktadan kalkan ve sadece askeri amaçla keşif yapmaya yarayan insansız hava uçakları. Ancak dünyada yalnız insansız askeri uçaklar yok şimdi önümüzdeki 10 yılın en önemli gündemi olacak insansız kargo uçakları olacak. Bambaşka bir anlayış ortaya konacak. Bu gün dünya üzerinde yaklaşık 50 bin uçak havada dolaşıyor. 10 milyon nüfus eder bu. Yani bir İstanbul, gök yüzünde oradan oraya uçuyor. Ve bu gün laboratuvarda petrol üretmeye çalışıyorlar. Çok yakın zamanda böyle bir buluşu paylaşabiliriz. Artık uzaydaki güneş enerji kollektörleri dünyadaki güneş panellerinden yaklaşık 10 kat daha fazla verim elde ettiği anlaşıldı. Sadece Mitsubishi firması 21 milyar dolar “uzay tabanlı enerji”’ye bütçe ayırmış durumda. Ne 20 yıl önceki dünyadayız ne de 19. yüzyıldaki bir dünyadayız. 10 yıl önceden bambaşka bir dünyadayız. 20. yüzyıl başında atomların varlığına bir şekilde inanılmazken, bugün atom altı parteküllerle ilgili gelişmeler ortaya konmaktadır. Galaksimiz dışında bir gezegen olup olmadığı bilinmezken bu gün neredeyse canlı yaşayabilecek olan gezegenler keşfediliyor. Şunu çok net söyleyebilirim ki dünyadaki bu değişimlerin hepsi aslında bilgiye ulaşmak için ortaya konuyor. Atın evcilleşmesinden tekerleğin icadına kadar insan oğlu bütün bu uğraşı bilgiye ulaşmak için harcıyor. Allah peygamberleri insanların iç dünyasına doğru bilgiyi aktarmak için göndermiştir. İnsan oğlunun en büyük gayreti doğru bilgiye ulaşmaktır. Oysa o kadar enformatik yanılgılar içerisindeki dünya. Amerikan Patent Enstitüsü Başkanı dünyada bir daha icat olmayacağını söyledi. Halbuki baktığımız zaman büyük bir yanılgıya düşüldüğünü görüyoruz” diye konuştu.