Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Mustafa Sungur ağabeyin vefat ettiği hastaneye gelerek ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Mustafa Sungur için, “Bende bıraktığı iz, “ben” için değil, “biz” için çalışmasıydı.” diyen Soylu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Tek kelimeyle söylemek gerekirse, Türkiye bir ağabeyini kaybetti. Bir emanetini, manevi bir değerini kaybetti. O manevi dünyanın işaret yolunu belirleyen bir insandı. Çocukluğumuzdan beri takip ettiğimiz, edep timsali bir şahsiyetti.”
Mustafa Sungur Kimdir?
29 Eylül 1929 tarihinde, Eflâni’de doğdu. Said Nursî’yi tanıdıktan kısa bir süre sonra, ona hitaben mektuplar kaleme aldı. Üstad gönderdiği bir mektubunda ‘Nurun küçük kahramanlarından Mustafa Sungur’ ifadesini kullanmış, onun hizmetlerini övgü dolu sözlerle takdir etmişti.
1947 Eylülünde Mustafa Sungur Üstadla görüştü. Bediüzzaman’a uzunca bir mektup gönderdi. Bu yüzden tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Sonuçta 6 ay ceza aldı. Ceza aldığı için memuriyetten de çıkarıldı.
Bediüzzaman Said Nursî’nin 1946, 1958 ve 1959’da birkaç defa yazdığı vasiyetnamelerinde adı zikredilen Mustafa Sungur 1954 yılından 1960’a kadar doğrudan Bediüzzaman’ın hizmetinde bulundu. Bu süre içinde Risale-i Nur’u ve hizmet düsturlarını bizzat Üstaddan ders aldı.