Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, kıdem tazminatına ilişkin, “Sendikalarımızın, bazı sanayi ve ticaret odalarımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de çalışmaları var. Bir arada, güzel bir sonuca ulaşacağız.” dedi.
Soylu, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İSKİF’2016 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı”nın açılış törenine katıldı.
Törenin ardından fuarda stantları ziyaret eden Soylu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Soylu, bir gazetecinin “Kıdem tazminatının hesaplanmasına ilişkin somut bir detay var mı? 30 gün konusunda sendikalar ısrarcı. Neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna da şöyle yanıt verdi:
“Biz kendi açımızdan teknik çalışmalarımızı tamamladık. Bizim çalışmamız ancak teknik bir çalışmadır. Bunu hem hükümetimizle hem de biliyorsunuz, bizim Bakanlığımız sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, aynı zamanda sosyal diyalog bakanlığıdır. Bu sosyal diyaloğu kurarak, çünkü kıdem tazminatının işveren, çalışan, kıdem tazminatını alamayan sessiz çoğunluk tarafı var. Kıdem tazminatını almış gibi gösterilenler var. Kıdem tazminatının sendika tarafı, hukuk, yargı tarafı var.”
“Güzel bir sonuca ulaşacağız”
Kıdem tazminatı konusunun çok kapsamlı bir çalışma olduğuna işaret eden Soylu, “Biz kendi açımızdan teknik olarak yaptık. Sendikalarımızın, bazı sanayi ve ticaret odalarımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çalışmaları var. Tüm bunları sosyal diyalog ortamında ki biz bunu bugüne kadar hep böyle götürdük ve buna devam edeceğiz. Bir arada, bir şekilde ortaya koyup, değerlendirdikten sonra güzel bir sonuca ulaşacağız.” diye konuştu.
“Çalışmalarda çok geriye gidiş olmayacağı görülmektedir”
Sendikaların çok uzun zamandan beri ortaya koydukları değerlendirmelerinin bulunduğunu dile getirene Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bizim o değerlendirmelere uzak kalmamız, onların söylediklerine duyarsız kalmamız söz konusu değildir. Bir taraftan sendikasız çalışanlar var. Bir taraftan sendikalılar var. Tüm bunlarla oturup bu değerlendirmelerin tamamını yapacağız. Bugünden geriye gidiş konusunda ortaya konulan değerlendirmelerde de bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda da çok geriye gidiş olmayacağı görülmektedir.”