Kamu kurumlarına 210’u kura, 1740’ da EKPSS sonucuyla toplam 1950 engellinin ataması yapıldı

Özellikle 21. asrın başından itibaren başlayan en temel gelişmelerden biri, Türkiye’nin engellilere yönelik yaklaşımıdır. Engellilerimizin üyesi olduğu sivil toplum kuruluşları da takdir edeceklerdir, bu alanda önemli adımlar atılmıştır.
Türkiye’nin büyük bir mücadelenin içinde olduğunu, ülke ve milletin demokratik tercihini etkisizleştirmek, bundan aldığı gücü ortadan kaldırmak isteyenlerin çabalarının net şekilde görüldüğünü söyledi.

Siyasetin, istikrar, huzur ve güvenin teminatını ortaya koyduğunu dile getiren Soylu, siyasetin aynı zamanda ülke ve milletinin geleceğini planlayıp, bunu gerçekleştirmeye çalıştığını vurguladı.

Siyaset sırtını ortak yaşamın kurallarına dayandırır. Siyaset sırtını teröre dayandırmaz. Siyaset gücünü terörden almaz. Siyaset gücünü ve hareket kabiliyetini kaosla beslemez. Ülkemizin insanını ve yöneticilerini, bugün ülkenin önümüzdeki 4 yılına yönelik atacağı adımların heyecanını yaşamaktan alıkoymaya çalışanlar, hendek siyaseti üzerinden, Türkiye’nin 1 Kasım’da verdiği demokratik kararın hızını kesmeye çalışıyor. Bu, bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Reformlarla ilgili adımları attığımız bugünlerde, ülkenin gündemini değiştirmeye, ülkenin yarınına ait hevesini ve idealini kesmeye çalışıyorlar. Buna bizim devlet, millet ve hükümet olarak müsaade etmemiz söz konusu değildir.
Ülkeyle ilgili tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet kavramlarından bir an olsun vazgeçmeyeceklerine dikkati çeken Soylu, demokrasi ile huzurun, milletin ve yakın coğrafyanın geleceği için kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Seçimden sonra ortaya çıkan gelişme ve tabloların bir bölümünün, Türkiye’nin istikametini farklı noktaya çevirebilme amacı taşıdığını dile getiren Soylu, milletin ortaya koyduğu siyasi iradeyle buna set çektiğini vurguladı.

Bugün yapılan engelli memur ataması töreniyle hükümetin reformlarının ortaya konulduğunu ifade eden Soylu, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan politikalarını hız kesmeden devam ettirdiklerini söyledi.

“Gerek kişi başına gelir seviyesinde elde ettiğimiz nokta, gerek eğitim, sağlık, adalet ve emniyette ulaştığımız nokta tesadüfi bir anlayışın eseri değil, bir zihniyet devriminin, felsefenin ve siyaset anlayışının sonucudur” diyen Soylu, bu anlayışın aynı istikamette devam edeceğini kaydetti.

Reform ve dönüşümlerin, vatandaşların “Artık bunlar ne zaman yapılacak?” sorularına kayıtsız kalınmadığının, her soruya duyarlı siyaset anlayışıyla karşılık verildiğinin göstergesi olduğunu belirten Soylu, “Yapılması gerekenleri tamamladık mı? Hayır. Elbetteki hedeflerimizin ancak bir bölümündeyiz. Bunları tamamlamak için büyük gayret ortaya koyacağız. Özellikle 21. asrın başından itibaren başlayan en temel gelişmelerden birisi, Türkiye’nin engellilere yönelik yaklaşımıdır. Engellilerimizin üyesi olduğu sivil toplum kuruluşları da takdir edeceklerdir ki bu alanda önemli adımlar atılmıştır” diye konuştu.

“Yeni atamayla engelli memur sayısı 42 bin 656’ya yükseldi”

Engelli istihdamına yönelik atılan adımların Türkiye’nin kalkınmışlık endeksinin de göstergesi olduğuna işaret eden Soylu, engellilere yönelik yapılanların bir iyilik ya da yardım olmadığını, toplumsal sorumluluğun gereği olarak ortada durduğunu dile getirdi.

Soylu, 2002’ye kadar 5 bin 777 olan engelli memur sayısının, bugün atanacaklarla 42 bin 656’ya yükseleceğini, bunun yüzde 737’lik artışa karşılık geldiğini bildirdi.

Bunu yeterli görmediklerini, engelli istihdamını artırmak için çalışmaları sürdüreceklerini anlatan Soylu, sadece bu yıl 6 binin üzerinde engellinin kamuda istihdam edildiğine dikkati çekti.