AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ar-Ge Başkanlığı Siyaset Akademisi koordinatörlüğünce Bolu Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlediği ”14. Dönem Siyaset Akademisi”nin açılışına katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ”Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması ve kendi insanına insanlık ve hayat standartlarını yükseltecek hizmeti sunması, onu refah toplumuna, saadet toplumuna ulaştırabilmesi için siyasetin ve siyaset adamının donatılmaya ihtiyacı var” dedi.
Soylu, Ar-Ge Başkanlığı Siyaset Akademisi koordinatörlüğünce Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlediği ”14. Dönem Siyaset Akademisi”nin açılışında yaptığı konuşmada, siyaset akademilerinde 13 dönemin geride kaldığını söyledi.
53 bin 500 kişinin siyaset akademilerinden mezun olduğuna dikkati çeken Soylu, ”13. dönemde 22 ayrı merkezde ama bugün 14. dönemde 27 ayrı merkezde siyaset akademisini gerçekleştirme imkanı bulmuş ve Türkiye’nin her bölgesinde, doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde bunu kendi siyasi anlayışının kurumsal bir temsili olarak sürdürebilme kabiliyetine sahip olmuştur” şeklinde konuştu.
Siyaset akademisinin AK Parti için önemli olduğunu anlatan Soylu, şöyle devam etti:
”Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması ve kendi insanına insanlık ve hayat standartlarını yükseltecek hizmeti sunması, onu refah toplumuna, saadet toplumuna ulaştırabilmesi için siyasetin ve siyaset adamının donatılmaya ihtiyacı var. Onun tarihini, geleceğini, ekonomiyi, uluslararası ilişkileri hatta matematiği, kişisel gelişimi, toplumla kurulacak diyaloglardaki ayrıntıları, esas itibari ile siyasetin pazarlaması konusundaki temel bilgileri en iyi şekilde bilmesi gerekir.
Donanımlı olmak için, 1960 darbesinde karşı karşıya kalındığı gibi çaresiz kalmamak için siyaset akademisine ihtiyaç duyuyoruz. ‘Siz savunma sanayisinden anlamazsınız çünkü siz sivilsiniz, bunun eğitimini almadınız’ diye küçümsenmemek için ihtiyaç duyuyoruz. ‘Sizin anayasa değiştirmeye yetkinliğiniz yok çünkü siz anayasanın temel mantığını, temel mantalitesini bilmezsiniz’ sözleriyle karşı karşıya kalıp küçümsenmemek için ihtiyaç duyuyoruz.”
”İnsanlarımıza bunu göstermeye çalışıyoruz”
Türkiye’nin çevresinde demokrasi ile bütünleşmek isteyen bütün ülkelerin modeline yardımcı olmaya çalıştıklarına dikkati çeken Soylu, aynı zamanda öğrenirken öğrettiklerini söyledi.
Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
”Demokrasi ile İslam’ın, demokrasi ile Müslüman bir toplumun, demokrasi ile laikliğin, demokrasi ile insanların kendi hür düşüncelerinin nasıl olabileceğini ortaya koymaya çalışan bir anlayışı burada ortaya koymaya çalışıyoruz. Mısır’a bunu örnek olarak göstermeye çalışıyoruz. Libya’ya bunu örnek olarak göstermeye çalışıyoruz. Dün haksızlıklara uğrayan ve bu dünyada insanlık adına sesi çıkmayan Balkanlar’daki insanlarımıza, aynı coğrafyada, aynı renkte olan insanlarımıza bunu göstermeye çalışıyoruz.”