İçişleri Bakanı Soylu: Sizi mahcup etmeyeceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanım, inşallah sizi mahcup etmeyeceğiz, buradan şampiyonluklar, centilmenlik ve insanlık çıkaracağız.” dedi.

“Şenol Güneş” ismi verilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katılan Bakan Soylu, “Trabzon seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde boynunda Trabzonspor atkısıyla kürsüye çıktı.

Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yaptığı konuşmada, “Kararlılığınız, dik duruşunuz, bu toprakların kendi karar verme yeteneğini ortaya koyduğunuz irade ve geleceğe olan inancınız, özgürlüğünüz, hürriyetiniz, bağımsızlığınızla sadece bize öğretmiyorsunuz, bizden sonraki nesle de öğretiyorsunuz. Bir şey söylüyorsunuz yıllardan beri, ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Size minnettarız, şükran sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Stadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesinin eseri olduğunu vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

“Size çok teşekkür ediyoruz, sizin talimatlarınızla bu stadı bu hale getiren herkese de minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanım inşallah sizi mahcup etmeyeceğiz, buradan şampiyonluklar, centilmenlik ve insanlık çıkaracağız. Bugün sizin misafiriniz olan ve bizim şehrimizi onurlandıran Katar Emirimize ve onun kıymetli arkadaşlarına da ‘Şehrimize tekrar hoşgeldiniz.’ diyorum, Trabzonspor’a yaptığı katkılardan dolayı minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Burada sadece tek cümle söylenir, Allah hayırlı ve uğurlu etsin.”