Ak Parti siyasetin itibarını yükseltti

A Haber’de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, muhalefet liderlerini de eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yeni Türkiye’nin yol haritasını A Haber ekranlarında Mehmet Ali Önel’in sunduğu Deşifre programında yorumladı.

Asıl diktatör muhalefet liderleri!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti içinde kurdukları diktatörlükle tatmin olduklarını dile getiren Süleyman Soylu bu isimlerin bir de utanmadan sıkılmadan Başbakan Erdoğan’ı diktatörlükle suçladıklarını ifade etti ve “Türkiye’yi kim halkın yararına yönettiyse hepsi diktatörlükle suçlanmıştır. Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan bunlardan.” diyerek muhalefetin kirli siyaset anlayışını bir kez da gözler önüne serdi.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin sonu olacak

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun gidişi ertelenirse sonları daha acı olur diyen Soylu, muhalefet liderlerini bu anlamsız ısrarları karşısında uyardı.

Bilim adamı değil partizan!

Süleyman Soylu, “İranlı profesör Nobel Ödülü kazandı, bizimki de ayakkabısını çıkartıyor” şeklinde konuşarak Türkiye’de akademisyenlerin bilimle değil siyasetle uğraştığını vurguladı.

Başbakan’ımız 28 Ağustos’a kadar görevinin başında

İki cumhurbaşkanlı bir sistemin mümkün olmadığının altını çizen Soylu, “Sayın Başbakan 28 Ağustos’a kadar görevinin başında olacak” diyerek bu konudaki tartışmalara son noktayı koydu.

Bazı medya grupları eski Türkiye’yi özlüyor

Bazı medya gruplarının Eski Türkiye özlemi içerisinde olduğu ifade eden Süleyman Soylu, “Medya iktidarı ve Erdoğan’ı beğenmiyor. Çünkü pijama ile karşılanan bir cumhurbaşkanı istiyorlar.” diyerek malum çevrelerin AK Parti ve Erdoğan düşmanlığını deşifre etti.

Çözüm süreci Bölge için de önemli

“Çözüm süreci gerçekleşmeden Ortadoğu’da başarı elde edilemez.” şeklinde sözler sarf eden Süleyman Soylu, demokratikleşme sürecinin Türkiye ve bölge için ne kadar hayati bir konumda olduğunun altını çizdi.

Paralel yapıya acımak yok

” Devlet Paralel Yapıya acıyarak davranırsa geleceğine ihanet eder.”
” Paralel Yapı Gladyonun post yapısıdır.Bu hainliktir.Uluslararası meşruiyetlerini kaybettiler.”
” Devlet, paralel yapıya acıyarak davranırsa geleceğine ihanet eder.”
” Paralel yapı direkt olarak Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne kast etti.”
” Paralel yapı Türkçe Olimpiyatları’yla bizim aklımızla oynadı.”
” İhanet karşılıksız kalmamalı! herkes paralel yapıyla ilişkisini kesmelidir. Milli iradeye savaş açana müsade edilemez.”

Yeni Başbakan kim olacak?

” Ortak aklın önerdiği kişi Başbakan olacak.”
” Türkiye’de Ak Parti’nin yaptığı kongreler örnek kongrelerdir ve Ak Parti Türkiye’de siyasetin itibarını yükseltti.”
” Bu kongrede bir Başbakan bir Genel Başkan seçilecek.”
” Ak Parti’de üç dönem milletvekilliği yapanlar birer kahramandır.”

Mazlumlar için;

Programın son bölümünde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu sözlerine şunu ekledi. “Bölgenin tarihi mirası bize emanettir. ” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.