AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Burdur’da, Karamanlı, Bucak, Altınyayla, Tefenni, Çavdır ve Gölhisar ilçelerini ziyaret etti.
Karamanlı ilçesinde bir çay bahçesinde vatandaşlar ve partililerle bir araya gelen Soylu, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi.
Türkiye’nin artık hastanelerde insanların sabahlara kadar beklediği, yoğun bakımlar için torpiller aradığı, ambulansların mazot olmadığı için göreve çıkamadığı bir ülke olmadığını anlatan Soylu, şöyle konuştu:
“Türkiye eski Türkiye değil. İnsanlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerine, kimliklerine, inançlarına, düşüncelerine göre tasnif edildiği bir Türkiye’ydi eski Türkiye. Kimisinin başörtüsü sebebiyle okullara alınmadığı, kamuda çalıştırılmadığı, kimisinin etnik kimliği, kiminin mezhebi yaklaşımı dolayısıyla farklılaştırıldığı bir Türkiye’ydi eski Türkiye. Başkasının uydusundan istihbarat alan bir Türkiye idi eski Türkiye. Bilirsiniz ki eski Türkiye’de toplam 76 üniversite vardı, bugün 81 vilayetimizin tamamında 175 üniversite ile ülkemiz ilim yuvasına dönmüş. Eski Türkiye’yi biliyorsunuz. Her 100 liranın 86 lirasını vergi gelirlerinden faize harcayan bir Türkiye eski Türkiye. Oysa bugün ancak 15 lirasını faize veriyor ve 650 katrilyon parayı, 2002 yılından itibaren faize ayırmayan bir Türkiye.”
Soylu, çözüm süreciyle bir buçuk yıldır terör yüzünden tek şehit haberinin gelmediği yeni Türkiye tablosuyla karşı karşıya olduklarını kaydetti. İhracatın bunun için arttığını, Türkiye ekonomisinin bunun için büyüdüğünü belirten Soylu, “Türkiye’de üniversitelerimiz Tunceli, Hakkari, Edirne, Kastamonu dahil, cıvıl cıvıl gençlerimizle bunun için doluyor. Onun için tekno kentler Türkiye’nin her tarafında harekete geçiyor. Onun için dünyanın 237 ülkesine ihracat yapıyoruz. Onun için Afrika’daki büyükelçiliklerimizi 35’e çıkardık” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimi
Soylu, Türkiye’nin tam demokratik ülke olma, refah toplumuna tam anlamıyla ulaşabilme ve öncü ülke olma hedeflerini gerçekleştireceğini vurguladı.
1971 muhtırasında ve 1980 darbesinde, “Siz bu ülkeyi yönetmeye layık değilsiniz. Biz istersek, istediğimiz kadar bu ülkeyi yönetebilme şansını size veririz. Bu ülkede devletin başını biz tespit ederiz” mesajının verildiğine işaret eden Soylu, şöyle devam etti:
“Şimdi diyorlar ki ‘Uzlaşmayla cumhurbaşkanı seçilsin’. Seçtik uzlaşmayla cumhurbaşkanını. Halkı hiç işe karıştırmadık. Ahmet Necdet Sezer’i seçerken 5 partinin lideri bir araya geldi ve Ahmet Necdet Sezer’i cumhurbaşkanı seçti. Peki soruyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bu millete ne faydası oldu? Ama muhtar bile seçilemez denilen Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de kişi başına geliri 11 bin doların üzerine çıkardı ve bugün bütün dünyaya haykırarak bir hedef ortaya koyuyor. Türkiye’yi ilk 10 büyük devlet arasına sokacağım diye.”
Soylu, 2007 yılında Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmemesi için “türlü maskaralıklar” yapıldığını, bugün de aynı “maskaralıkların” yapılmaya çalışıldığını savundu.
“Ben MHP’li ve CHP’li kardeşlerimize sesleniyorum: Türkiye’yi hayal edilemeyen bir noktadan bir noktaya taşıyan Recep Tayyip Erdoğan’a mı yoksa adını bile zikretmekte zorlandığınız , kendi aranızda bir araya geldiğinizde gülümsemelere yol açtığı bir adamı mı cumhurbaşkanlığına taşıyacaksınız?” diye soran Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu ülkenin, bu toprakların, bu insanların bir vicdanı var. 12 yıldan beri bu riski alan, her türlü vesayet kurumuna karşı mücadele eden her türlü kararı ve gayreti ortaya koymaya çalışan, ‘Ben sadece Allah’ın ve milletin önünde eğilirim’ diyen sayın Erdoğan’ı mı yoksa adını sanını bilmediğiniz birisini mi cumhurbaşkanlığına seçeceksiniz.”
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Gazze’deki olaylar başlamadan, “İsrail ile Filistin arasında tarafsız olmak lazım” dediğini de ifade eden Soylu, şöyle konuştu:
“Bu bir dünya meselesidir. Kimse bu konuda tarafsız değildir. Türkiye’de hiçbir zaman bu mesele tarafsız olmayacaktır. Mübarek ramazan gününde yüzlerce insanı katleden bir anlayışa karşı hiç kimse tarafsız olamaz. Ekonomik çıkarımız olacakmış. Batsın ekonomik çıkarımız. Siyasal çıkarımız olacakmış. Batsın siyasal çıkarımız. Biz hiçbir zaman ne Osmanlı ne Selçuklu, kendi siyasal ve ekonomik çıkarına göre hareket etmedik. Hiçbir gün sırtımızı insanlığa dönmedik. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti insanlığa yönelik, insanın kendi özüne yönelik bir dış politika anlayışı ortaya koymaktadır.”