Süleyman Soylu Bursa’da

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Meclis Salonu’nda gerçekleşen derste AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın,  Ar-Ge Başkanı Öznur Yağcı, Halkla İlişkiler Başkanı Ali Yılmaz, Ekonomi İşleri Başkanı İbrahim Okur, Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses, Seçim İşleri Başkanı Tahsin Kara, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç, AK PArti Bursa Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, AK Parti Bursa Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Akyüz, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve çok sayıda siyaset akademisi öğrencisi katıldı.

“TÜRKİYE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI…”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Ar- Ge Başkanı Süleyman Soylu konuşmasının başında siyaset akademisi amacını, hedeflerini aktardı.  Siyaseti güçlü olan toplumlar güçlü demokrasi ile birlikte kalkınabileceğini ifade eden Soylu, “Bunu Türkiye çok net başarabilmiştir.  Siyaset güçlü olursa ekonomik, sosyal alanda  hem dünyada hem de Türkiye’de önemli işlere imza atabilirsiniz. Siyasetin güçlü olmasının en önemli meselesinden biri toplumunuzun siyasetle olan ilişkisini kuvvetlendirmektir. Toplum karşısında siyasetçinin bilgisiyle, donanımıyla ortaya koyacağı davranışları ile bunu sağlarsınız” dedi.

“SİYASET AKADEMİSİ ÖRNEK ALINIYOR…”

Artık silahların değil bilginin güç olduğu bir dönemde yaşadığımızı ve bu nedenle Siyaset Akademisi’nin önemli olduğunu vurgulayan Süleyman Soylu şöyle devam etti:

“AK Parti sadece ekonomide, uluslararası ilişkilerde, sosyal hayatta bir takım değişiklikler yapmıyor. 2002 yılından beri ortaya koyduğu istikrarla birlikte ve siyaset merkezini güçlendirme aklı ile birlikte Türkiye’nin gelecek siyasetçilerinde aynı bugünkü gibi sağlam bir zeminde siyaset yapmasına yönelik siyaset akademisi ile birlikte en önemli adımlarından birini atıyor. Onun için izleniyor, takip ediliyor, örnek alınıyor, taklit ediliyor. Hem diğer siyasi teşekküller tarafından hem de akademi dünyası tarafından… Diğer siyasi partilerin de siyaset okulları yaptığını çok net bir şekilde görüyoruz. Bu bir öncülüktür. Bu akademiye katılanların sadece AK Parti üyesi olması değil, AK Parti dışındaki insanlara da bunun açılması, esas itibariyle AK Parti’nin siyasete getirmiş olduğu etik anlayışın ta kendisidir”

“BURADAN GELECEĞİN SİYASETÇİLERİ ÇIKACAK…”

Akademiden geleceğin siyasetçilerinin çıkacağını  belirten Soylu, “Siz buradan siyaset ehliyeti alıyorsunuz. Yani 10 yıl boyunca Türkiye’nin arabasını başarılı bir şekilde götüren, onu iyi bir noktaya  taşımayı başaran usta siyasetçilerin oluşturmuş olduğun bu okuldan A kalite bir siyaset ehliyeti alacaksınız. Buradan yarının hem yerel yöneticileri, hem devlet yöneticileri hem de büyük devlet adamları çıkacaktır. Bugün bilgiyle, donanımla, kültürle siyaset yapma dönemine geçtik” şeklinde konuştu.

“SİYASET İYİ OLMA SANATIDIR…”

Siyasetin iyi olma ve iyilik yapma sanatı olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, siyasetin makam için yapılmayacağını söyledi. Soylu, “Siyaset size iyilik yapmanın yolunu açar.  Siyasetin temel beklentisi insan olma erdeminin karşılığını alabilmektir. Bunun için diyorum siyaset iyilik yapma sanatıdır. Siyasetin bedeli makam ve mevkiiyle ödenmez. Siyasetin bedelini ödeyecek sadece Allah’tır. Siyaset böyle bir anlayışın kendisidir. Bugün siyaset akademisi bütün bunları bir araya getirebilecek bir yapıyı ortaya koymaktadır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN AYAĞINA TARİHİ FIRSAT GELDİ…”

Dünyanın güç merkezinin Avrupa’dan Asya Pasifik’e kaydığını dile getiren Soylu, Türkiye’nin ayağına tarihi bir fırsat geldiğini belirtti. Soylu, şunları söyledi:

“Güç merkezinin bu geçişi esnasında Türkiye’nin rolü çok önemli… Bu aşamada Türkiye’nin dört avantajı var. Birincisi Türklük ve Müslümanlık, ikincisi enerji bakımdan önemli bir yer olan Karadeniz, ticaret yollarının geç yollarında olan Akdeniz. Biz bu denizlerin doğal müttefikiyiz. Üçüncüsü enerji yollarının geçiş noktasında bulunması  ve son olarak ise genç nüfusa sahip olması. Avrupa’nın nüfusu yaşlanıp azalacak. Yüzde 2,1 kritik orandır. Bunun üzerine çıkılırsa nüfus artar. 0-5 yaş arası nüfus 65 yaş üstü nüfustan fazla olmalı. Enerji kaynaklarımız yok ve beşeri kaynakları güçlendirmeliyiz. Bu yüzden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 3 çocuk yapılması istiyor.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Ar- Ge Başkanı Süleyman Soylu konuşmasının ardından kendisine yoğun ilgi gösteren siyaset akademisi öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.