300 bin kişinin eğitilmesini hedefliyoruz

Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları arasında, yapı sektöründe çalışan ustaların mesleki niteliklerinin artırılması amacıyla eğitimlerine ve belgelendirilmelerine yönelik, “Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbablarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da kendisi en çok üzen haberlerin başında iş kazası haberlerinin geldiğini belirtti.

Ulusal İstihdam Stratejisi’nin en önemli ayağının eğitim ve istihdam ilişkisi olduğunu belirten Soylu, bu doğrultuda mesleki becerilerin eğitimle buluşturulması yönünde adımları itinayla attıklarını vurguladı.

Mesleki yeterlilik konusunda Türkiye’nin çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Bakan Soylu, gelinen seviyenin iyi bir seviye olduğunu ama yeterli olmadığını dile getirdi.

Geçen yıl 25 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile 40 meslek için yeterlilik belge zorunluluğu getirildiğine dikkati çeken Soylu, söz konusu 40 mesleğin 17’sinin yapı ve inşaat sektöründe olduğunu vurguladı.
Süleyman Soylu, mesleki yeterlilik belge zorunluluğu getirilen 40 mesleğe, bu yıl yayımlanan ikinci tebliğle 8 mesleğin daha eklendiğini bildirerek, “Toplamda 48 meslekle birlikte ülkemizde mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu uygulanmış olacak. Protokolle yapı sektöründe çalışan 300 bin kişinin eğitilmesini hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından verilecek eğitime İŞKUR 248 milyon lira katkı sağlayacak. Bu protokolün başarıya ulaşmasında herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Böyle önemli bir protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra, Fatma Güldemet Sarı ve Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, işçi yeleği giyip, baret takarak protokolü imzaladı.
İmzaların ardından Sarı, Soylu ve Erdem, törene katılan inşaat ustalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.