2023 ve 2071 Kulelerini İnşa Etmekle Mükellefiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ”Bir tarafta geçmiş dönemlerdeki tahribatlarımızı tamir etmekle, diğer taraftan da 2023 ve 2071 kulelerini milletimizle birlikte imar ve inşa etmekle mükellefiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ”Türkiye’de bir tarafta geçmiş dönemlerdeki tahribatlarımızı tamir etmekle mükellefiz, diğer taraftan da 2023 ve 2071 kulelerini milletimizin beklentileri çerçevesinde, milletimizle birlikte imar ve inşa etmekle mükellefiz” dedi.

Soylu, Düzce İl Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 21. yüzyılın ilk 10 yılında büyük dönüşüme uğradığını söyledi.

”Türkiye, 10 yıldan beri ekonomik büyümeye, demokratik değişmeye ve yarınlara yönelik aydınlığa doğru ilerliyorsa, bunu tırnaklarınızla kazarak getirdiniz” diyen Soylu, kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 400 dolardan 10 bin 700 dolar seviyesine yükseldiğini, bu gelişmede halkın önemli rolü bulunduğunu dile getirdi.

Soylu, Türkiye’nin 21. yüzyılın başından itibaren kurumları, kuralları ve zihniyetiyle yenileşme politikası ortaya koyduğuna dikkati çekerek, ”Vatandaşlarımız gece hastanelere telefon açıyor, randevu alma fırsatını elde ediyor. Oysa hastanelere sabah ayaz saatlerde gidip, doktor karşısına geldiği zaman ‘Acaba nasıl muamele edecek-‘ diye vatandaşlarımızın kendi içinde endişe taşıdığı dönemlerden geçtik” diye konuştu.

Türkiye’nin bugün 10 binin üzerinde yoğun bakım ünitesine sahip olduğunu, devletin vatandaşına şefkat elini uzattığına işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bugün Türkiye 19 helikopter ambulans, 4 ambulans uçağını sadece dağdaki, bayırdaki ve şehirdeki insanına değil, coğrafyadaki bütün insanlara önemli ölçüde gönderen ve kendi insanının onurunu ve sağlığını en üst düzeyde tutan bir anlayışı ortaya koyuyor.

2002 yılında her 100 liralık vergi gelirinin yaklaşık 86 lirasını faize harcayan bir ülkeden bugün yaklaşık 16 lirasını faize veren, onu da fazla gören ancak geri kalanını kendi ülkesindeki otobanlardan duble yollara kadar, Van’daki depremine el uzatmaktan, Konya’daki Mavi Tüneli’ne kadar yepyeni bir süreci ortaya koymaya çalışıyor.”

”Türkiye, artık sürünen bir ülke değil…”

Soylu, dün faize verilen paranın sosyal devlet anlayışı kapsamında bugün yaklaşık 400 bin engelli ailesine 700’er lira yardım olarak döndüğünü söyledi.

”Türkiye, artık sürünen bir ülke değil, büyüyen ve kadrosuyla yarınlar için kalkınmaya çalışan bir ülke konumundadır” diyen Soylu, ”Dün bir şekilde ülkemizin insanının kursağından, asgari ücretlinin, çiftçinin, işçinin, köylünün, memurun ve iş adamının kursağından ve alın terinden alınan paralar, bugün bir şekilde yine insanımıza kah engellisine, hastanesine kah da yoluna gidiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hiç kimsenin hayal edemeyeceği mesafeler alındığını vurgulayan Soylu, gelecek 10 yılda kendilerinden çok daha büyük mesafeler katetmelerinin beklendiğini kaydetti.

”Dünyada önemli bir noktaya gelen Türkiye’nin kendi bölgesinde lider ve küresel aktör olma konusundaki iddiasının devam etmesi, bütün milletimiz tarafından beklenmektedir” diyen Soylu, hedeflerinin daima ileri gitmek olduğunu dile getirdi.

Soylu, işlerinin çok zor olduğunu ifade ederek, ”Türkiye’de bir tarafta geçmiş dönemlerdeki tahribatlarımızı tamir etmekle mükellefiz, diğer taraftan da 2023 ve 2071 kulelerini milletimizin beklentileri çerçevesinde, milletimizle birlikte imar ve inşa etmekle mükellefiz” şeklinde konuştu.

Soylu, şunları dile getirdi:

”Rahmetli Adnan Menderes’in 16-17 Eylül 1961 tarihindeki idamı bizim tahribatımızdır. Zorlu ve Polatkan’ın boğazına asılan ilmik, onların boğazına asılmış ilmik değildir. O, milli iradenin boğazına asılmış ilmiktir.

O, ‘Biz yaptık, yarın da yaparız bak’ diyen anlayışın adıdır ama onlar Recep Tayyip Erdoğan gibi bir kahramanı ve AK Parti ailesini hesap edemedi.”

2014’teki seçimler

Soylu, 2014’teki seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, 21. yüzyılın kader seçimi olacağını anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle halkın ilk kez devlet başkanını kendisinin seçeceğine dikkati çeken Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

”Bugüne kadar sol omzunuzdaki bütün yükümlülükleri ve sorumlulukları başarıyla taşıdınız ama Düzce sadece Düzce değildir. Bu güzel şehir, başından birçok şey geçmesine rağmen dua edip Cenab-ı Allah’a sığınan bu güzel şehir, hem Türkiye’nin demokrasisine hem de geleceğimize öyle bir nesil emanet etti ki Türkiye tam demokrasiyle sizden sonrakilerin duayla yad edecekleri bir süreci, o avantajı şu anda elimizde tutuyoruz. Onun için çok çalışmalıyız.

2014 yerel seçimlerdeki hedefimiz sadece belediye başkanlığı değil, onun daha ötesi. Ben buna inanıyorum.”