2015- 2019 reformlar, dönüşümler yılı ve milletimizin refahını yükseltme yılı olacaktır

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, “Pazartesi gününden itibaren sadece milletimiz rahatlamadı, Gazze, Filistin, Balkanlar, Somali rahatladı. Dini bizden olsun olmasın milyonlarca insan Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin, sandığın ve reyin ortaya koymuş olduğu sonuçla rahatladı” dedi.

Milletvekili seçiminin ardından Sürmene ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, AK Parti İlçe Başkanlığı binası önünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Soylu, 1 Kasım’da milletin kendilerine çok önemli bir görev verdiğini ve bu görevin sorumluluğunu bildiklerini söyledi. Desteklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin çevresini daraltmaya çalıştılar, siz cevap verdiniz. Türkiye’nin içerisini karıştırmaya çalıştılar, siz cevap verdiniz. İstikrar, huzur ve güven dediniz. Siz dediniz ki ‘Biz Türkiye’yi bu hizmet kadroları ile yarınlara taşımak istiyoruz’. İlk gün ben ne konuştuğumu biliyorum. Dedik ki ‘Bize 258 bin oy verdiniz, 258 milletvekili çıkardık. Bize 300 bin verin, 300 milletvekili çıkaralım’. Şimdi 322 bin 500 oy verdiniz, 317 milletvekili çıkardık. Size minnettarız, müteşekkiriz.”

Soylu, demokrasinin önemini de işaret ederek, “Pazartesi gününden itibaren sadece milletimiz rahatlamadı, Gazze, Filistin, Balkanlar, Somali rahatladı. Dini bizden olsun olmasın milyonlarca insan Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin, sandığın ve reyin ortaya koymuş olduğu sonuçla rahatladı” dedi.

Bunun sadece bir iktidar meselesi değil bir memleket meselesi olduğunu dile getiren Soylu, “Bugün bu ortaya çıktı. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, 13 yıldır nasıl ülkemizi ilerletmiş, demokrasi ile buluşturmuşsak aynı şekilde devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyleyen Soylu, “PKK’yı da DHKPC’yi de paraleli de bir çuvalın içine koydunuz. Şimdi de denize atmak bizim işimiz” diye konuştu.

“2015- 2019 milletimizin refahını yükseltme yılı olacak”

Soylu, daha sonra Köprübaşı ilçesine geçerek, ilçe binası önündeki vatandaşlarla bir araya geldi. Milletin seçimlerde, Türkiye’nin huzuruna, güvenine ve yarınlarına mührü bastığını kaydederek, “Biz de çok emek sarf edeceğiz. Ülkemizi ilerleteceğiz. Ülkemizi daha fazla demokrasi ile buluşturacağız, büyük projelerimizi gerçekleştireceğiz. İlla reform diyoruz. 2015- 2019 reformlar, dönüşümler yılı ve milletimizin refahını yükseltme yılı olacaktır” dedi.

Millete minnettar olduklarını vurgulayan Soylu, “Millet 50 gramlık oy pusulasıyla Türkiye’yi de demokrasiyi de milli iradeyi de rahatlattı. Pazartesi günü gölgeler, belirsizlikler kalktı ve bu millet büyük bir millet olduğunu, feraset sahibi bir millet olduğunu ortaya koydu” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Trabzon’da 74 bin oy artışı olduğunu bildirerek, “Bununla milletimiz bir destan yazdı. Kırılmayacak bir rekoru kırdı” şeklinde konuştu.

Buradaki programın ardından Soylu, Hayrat, Of, Dernekpazarı ve Çaykara ilçelerini de ziyaret ederek, vatandaşlara teşekkür etti.

Öte yandan Soylu’ya ziyaretlerde AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile Ergin Aydın’da eşlik etti.